Україна і світ
Ситно й смачно: млинці з куркою та грибами
![](https://news.lviv-company.in.ua/wp-content/uploads/2023/05/Facebook-post-780x470.jpeg)
Неймовірно смачні млинці у вершково-часниковому соусі стануть ситною стравою на сніданок, обід та вечерю.
Рецепт млинців із куркою та грибами на Масляну 2025 – у матеріалі Фактів ICTV.
Млинці з куркою та грибами – рецепт
Жульєн – це не лише чудова начинка для млинців з куркою та грибами, а й чудове доповнення до овочів, пасти, каш, пирогів та інших виробів. А тісто для млинців з грибами можна приготувати на молоці, кефірі, сироватці, окропі, пиві і навіть на воді. Рецепт підійде будь-який.
Інгредієнти для млинців з куркою та грибами:
Для тіста:
- 300 мл молока
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 40 г цукру
- 5 г солі
- 20 г олії для обсмаження
Для начинки з куркою та грибами:
- 250 г відвареної курячої грудки
- 250 г свіжих печериць
- 100 мл курячого бульйону або білого вина
- 30 мл вершків або жирної сметани
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 40 г вершкового масла
- сіль, чорний мелений перець, свіжа зелень – до смаку
Млинці з куркою та грибами – приготування:
- Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до 30 °С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
- У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
- Приготуйте начинку для млинців з куркою та грибами. М’ясо птиці викладіть на дошку та наріжте кубиком. Гриби промийте, очистить цибулю та часник, наріжте всі продукти кубиками.
- Розігрійте на середньому вогні пательню, налийте олію та викладіть цибулю та часник. Обсмажуйте 5-10 хв. Потім викладіть нарізані гриби. Посоліть та додайте чорний перець.
- Смажте суміш, допоки печериці не набудуть легкого рум’янцю. Потім влийте бульйон чи біле вино, додайте шматочки курки, вершкове масло, сметану чи вершки, зелень та перемішайте масу. Готуйте приблизно 10 хв.
- Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
- Викладіть на готові млинці начинку, згорніть у рулет, трикутниками або у вигляді мішечка.
Подавайте млинці з куркою та грибами разом зі свіжими овочами. Насолоджуйтесь!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-13 09:25:00