Україна і світ

Ситно й смачно: млинці з куркою та грибами

Неймовірно смачні млинці у вершково-часниковому соусі стануть ситною стравою на сніданок, обід та вечерю.

Рецепт млинців із куркою та грибами на Масляну 2025 – у матеріалі Фактів ICTV.

Млинці з куркою та грибами – рецепт

Жульєн – це не лише чудова начинка для млинців з куркою та грибами, а й чудове доповнення до овочів, пасти, каш, пирогів та інших виробів.  А тісто для млинців з грибами можна приготувати на молоці, кефірі, сироватці, окропі, пиві і навіть на воді. Рецепт підійде будь-який.

Інгредієнти для млинців з куркою та грибами:

Для тіста:

  • 300 мл молока
  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 40 г цукру
  • 5 г солі
  • 20 г олії для обсмаження

Для начинки з куркою та грибами:

  • 250 г відвареної курячої грудки
  • 250 г свіжих печериць
  • 100 мл курячого бульйону або білого вина
  • 30 мл вершків або жирної сметани
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 40 г вершкового масла
  • сіль, чорний мелений перець, свіжа зелень – до смаку

Млинці з куркою та грибами – приготування:

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до 30 °С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  2. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  3. Приготуйте начинку для млинців з куркою та грибами. М’ясо птиці викладіть на дошку та  наріжте кубиком. Гриби промийте, очистить цибулю та часник, наріжте всі продукти кубиками.
  4. Розігрійте на середньому вогні пательню, налийте олію та викладіть цибулю та часник. Обсмажуйте 5-10 хв. Потім викладіть нарізані гриби. Посоліть та додайте чорний перець.
  5. Смажте суміш, допоки печериці не набудуть легкого рум’янцю. Потім влийте бульйон чи біле вино, додайте шматочки курки, вершкове масло, сметану чи вершки, зелень та перемішайте масу. Готуйте приблизно 10 хв.
  6. Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  7. Викладіть на готові млинці начинку, згорніть у рулет, трикутниками або у вигляді мішечка.

Подавайте млинці з куркою та грибами разом зі свіжими овочами. Насолоджуйтесь!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-13 09:25:00