Україна і світ

Системи ППО та бронетехніка: Литва підготувала новий пакет військової допомоги для України

Міністерство оборони Литви анонсувало передачу Україні нового пакета військової допомоги вже найближчим часом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті литовського оборонного відомства.

Загалом у серпні до України буде передано 14 бронетранспортерів М113, зенітно-ракетні комплекси малої дальності з ракетами, системи протидії безпілотникам.

Також до пакету допомоги увійдуть авто високої прохідності із запасними частинами, вантажні причепи, 20-тонні телескопічні навантажувачі, колісні навантажувачі, гвинтівки, боєприпаси, димові шашки, навісне обладнання та запчастини до зброї.

«Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати Україні у боротьбі з агресором. Незабаром Литва передасть Україні критично необхідні системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії, таким чином зробивши свій внесок у коаліцію з протиповітряної оборони на чолі з Німеччиною, США та Францією, в якій бере участь Литва. Ми також передамо іншу військову техніку, озброєння і системи, необхідні на полі бою щодня. Наша підтримка — це інвестиція в нашу власну безпеку», — сказав міністр оборони Литви Лауринас Кащюнас.

У відповідь на запити України Литва вже надала Україні цього року 155-мм боєприпаси, бронетранспортери М577, бронетранспортери М113, системи протидії безпілотникам, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf, боєприпаси до системи дистанційного підриву RISE-1, електрогенератори, частково розібраний легкий штурмовик L-39ZA «Альбатрос», а також іншу підтримку.

З початку широкомасштабного вторгнення рф і до сьогодні Литва надала Україні військову допомогу на суму понад 641 млн євро.

Загальна підтримка України з боку Литви є довгостроковою і перевищила 1 мільярд євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, 11 липня до України з Литви були доставлені антидронові системи, патрони калібру 5,56х45 мм та розкладні ліжка.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-09 19:54:54