Львівський портал

Сирський відзначив десантників за Курську операцію

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вручив нагороди десантникам, які ведуть успішні бойові дії на території Курської області РФ. Відповідні фото він опублікував у своїх соцмережах.

Більше 60 військовослужбовців Десантно-штурмових військ отримали відзнаки від головкома за участь в бойових діях на Курському напрямку.

«Подякував воїнам за високу мотивацію, ефективну бойову роботу та стійкість у справі здобуття перемоги для нашої країни. Відзначив професійність та завзятість наших солдатів, сержантів і офіцерів на полі бою», – прокоментував Олександр Сирський.

За його словами, завдяки початку Курської операції вдалося випередити наступ російських окупантів на північ України, відтягнули на Курщину найсильніші ворожі підрозділи та суттєво поповнити обмінний фонд.

У ДШВ, коментуючи вручення нагород військовим, цитують головкома, який також заявив, що завдяки майстерним діям українських десантників росіяни вперше зазнали поразки на своїй території.

«Багато хто запитує чому ми пішли в наступ на Курщину? Відповідь проста: російські війська готувалися, щоб наступати та нищити наші міста й села, вбивати наших громадян, це відбувалося б все в нас, але ми змогли перекинути війну на їхню територію», – сказав Олександр Сирський.

Нагадаємо, напередодні Олександр Сирський навідався до військових, які воюють на Сумщині та в Курській області РФ. Тут російські війська докладать усіх зусиль, аби перехопити ініціативу на полі бою, втім ситуація залишається під контролем Сил оборони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: соцмережі Олексадра Сирського, ДШВ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-20 18:04:27