Львівський портал

Сімох військових зі Львівщини посмертно нагородили орденами

Захисників на Стрийщині посмертно відзначили державними нагородами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Відповідно до Указу Президента, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку та вірність військовій присязі:

Орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ступеня»(посмертно) нагороджений

Олег Федорів

Родом із селища Дашава Стрийської громади. Призваний на службу у квітні 2023 року. У липні проходив військову підготовку у Німеччині. Був молодшим лейтенантом, командиром взводу вогневої підтримки парашутно-десантного батальйону 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада. Загинув 25 січня поблизу населеного пункту Новоселівське на Луганщині. Воїну було 33 роки.

Орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно) нагороджені:

Роман Кураносов

Житель Стрия. З початку війни волонтерив, пройшов вишкіл у лавах Громадського Формування «Стрийська Сотня Січових Стрільців», згодом вже сам навчав інших. Був солдатом, навідником 81 окрема аеромобільна Слобожанська бригада ДШВ ЗСУ. Загинув 16 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Йому було 23 роки.

Олег Попович

Родом із села Пукеничі Стрийської громади. Мобілізований в липні 2023 року. Був розвідником радіотелефоністом 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада. Загинув 24 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Мар’їнка на Донеччині. Воїну було 34 роки.

Сергій Кисляков

Народився в місті Краматорськ Донецької області. Був старшим солдатом. Загинув 19 серпня 2022 року в результаті вогневого поранення в Бахмуті. Воїну було 22 роки.

Микола Калапіщак

Родом із села Верхнє Самбірського району, проживав із сім’єю у Стрию. До лав ЗСУ призваний у травні 2023 року. Був стрільцем-снайпером 81 окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади. Пройшов військові навчання у Великій Британії. Боронив державу на Лиманському напрямку. Воїн загинув 28 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області. Йому було 32 роки.

Сергій Макара

Проживав у селищі Дашава Стрийської громади. Мобілізований у серпні 2023 року. Був механіком-водієм 108 гірсько-штурмового батальйону 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс». Загинув 26 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Синьківка на Харківщині. Воїну було 38 років.

Олег Суровець

Житель Стрия. Мобілізований у вересні 2022 року. Був номером обслуги 79 окремої десантно-штурмової бригади. Два місяці вважався безвісті зниклим. Загинув 5 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Новомихайлівки Покровського району на Донеччині. Воїну було 33 роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛОВА

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-10 16:54:47