Україна і світ

Сім уже працюють: ВООЗ запустить в Одесі ще один центр медичної допомоги українцям

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) на додаток до семи центрів медичної допомоги українцям, які вже діють в різних містах України, має намір відкрити ще один такий хаб в Одесі.

– Різні лікарі-фахівці, включаючи психологів, надаватимуть допомогу тим українцям, у кого за час війни з Росією розвинулися на цьому грунті фізичні і психічні захворювання, – зазначила керівник програми ВООЗ по боротьбі з кризою в Україні Доріт Ніцан.

За словами Ніцан, мільйони жителів України страждають зараз на хронічні хвороби і не мають можливості отримати кваліфіковану допомогу.

– Серед них – онкологічні хворі, чиї ракові пухлини перейшли в більш небезпечну стадію, тому що через військові умови не були вчасно діагностовані, – констатує експерт.

При цьому, як зазначається, медичного персоналу по всій країні вкрай не вистачає. Багато лікарів і медсестер загинули, інші – покинули країну.

Інша проблема, каже представник ВООЗ, полягає в тому, що до багатьох хворих в зоні військових дій просто неможливо потрапити. Багато районів під вогнем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник ВООЗ висловила прохання організувати гуманітарні коридори, які дозволять медиком подбати про тих, кому потрібна допомога.

медики
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-10 11:33:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин