Україна і світ

Сім років ув’язнення: на Закарпатті засудили російського шпигуна

Агент ФСБ РФ під псевдонімом Гєлєн працював на території Закарпаття з початку повномасштабної війни. Шпигун збирав дані про настрої жителів західноукраїнських областей. А також про їхнє ставлення до Росії.

– Співробітники СБУ затримали його в одному  з населених пунктів Закарпаття. Цей агент ФСБ намагався “насадити” в Україні “руський мір”. Відомо, що раніше він шпигував для російської спецслужби за режимом Лукашенка. В Україну його відправили для пошуку мікробіологічних лабораторій подвійного призначення, збору інформації про суспільно-політичну ситуацію в Україні та проведення інформаційних операцій, вигідних агресору, – повідомили у СБУ у Закарпатській області.


Під час досудового розслідування встановлено, що шпигун передавав зібрану інформацію своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій та спеціальних інформаційних операцій. Для  розхитування ситуації у прикордонних районах України.

– Доведено, що куратором агента був співробітник ФСБ Щипіцин Олександр В’ячеславович. Він під прикриттям на ім’я Шипулін Олександр Володимирович працює у Казанському інституті Євразійських та міжнародних досліджень. Московським координатором цього агента виявився офіцер 5-ї Служби Департаменту оперативної інформації ФСБ РФ Хрустальов Сергій Миколайович, – додають у СБУ.

Сім років ув’язнення: на Закарпатті засудили російського шпигуна / 3 фотографии

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Засудили агента ФСБ РФ за пособництво у захопленні державної влади. Свалявський районний суд Закарпатської області виніс йому обвинувальний вирок. Шпигуна визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Тепер він проведе у в’язниці сім років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 13:43:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин