Україна і світ

Сили РФ навколо Бахмута вичерпуються. Ворог готується наступати на Луганщині – ISW

Росія зазнає значних втрат навколо Бахмута і їй доводиться воювати штурмовими групами розміром із відділення (9-15 осіб).

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

На кадрах, опублікованих у мережі 26 грудня, видно, як українська артилерія завдає вражаючий вогонь групам російської піхоти чисельністю від 5 до 10 осіб без підтримки, які намагаються безладно штурмувати Новоселівське на Луганщині.

Ці кадри хоч і не з Бахмута, але підтверджують слова високопоставленого українського чиновника, який заявляє про те, що російська армія в районі Бахмута більше не діє ротними та батальйонними тактичними групами, а лише невеликими групами від 10 до 15 військовослужбовців.

Про те, що сили РФ вичерпуються, говорить і безперешкодне відвідування президента Володимира Зеленського і голови ГУР Міноборони Кирила Буданова позицій біля Бахмута. Наприклад, начальник Головного управління розвідки знаходився не менш ніж за 600 метрів від раніше передової лінії російських військ.

Відвідування Буданова цієї позиції підтверджує те, що 21 грудня українські сили провели тактичну контратаку, яка відкинула росіян від околиць Бахмута.

Повідомляється, що російські повітряно-десантні війська (ВДВ) разом із найманцями Вагнера намагаються активно діяти навколо Бахмута. Аналітики ISW раніше зазначали, що роль “вагнерівців” – це привести в виснаження українські Сили оборони, тому, ймовірно, російські найманці значно виснажилися і потребують підкріплення.

Високий рівень виснаження сил РФ, відповідальних за наступ на Бахмут, може прискорити досягнення кульмінації боїв за Бахмут, якщо російське керівництво не вирішить туди відправити регулярні частини для підтримки наступу і відстрочення цієї кульмінації.

Також американські аналітики повідомляють, що російські війська готуються до рішучих дій у Луганській області. Проте неясно, чи до оборонних, чи до наступальних операцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російські війська продовжують накопичувати техніку та сили на Луганщині, що може свідчити про пріоритетність завдань в цій області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 09:51:54