Україна і світ

Швейцарські машини розміновуватимуть деокуповані території України

Ілюстративне фото

Представники Мінреінтеграції та ДСНС провели зустріч із генеральним директором швейцарської компанії-виробника механізованих засобів розмінування Global Сlearance Solutions (GCS).

Міжнародні партнери заявили про наміри допомогти з оснащенням піротехнічних підрозділів ДСНС і Державної спеціальної служби транспорту механізованими засобами розмінування. А також — відкрити у Києві офіс компанії, що дасть змогу проводити технічне обслуговування машин виробництва GCS.

Під час зустрічі швейцарським партнерам запропонували започаткувати співпрацю в межах діяльності Координаційного штабу з питань деокупованих територій і Національного органу з питань протимінної діяльності.

Результатом такої співпраці має стати таргетоване залучення машин для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів локацій, які відповідають за життєзабезпечення цивільного населення.

З цією метою між Мінреінтеграції та Global Сlearance Solutions розпочато підготовку до укладення Меморандуму.

Залучення механізованих засобів розмінування допоможе значно прискорити очищення ДОТ, забруднених вибухонебезпечними предметами. Адже, за попередніми оцінками експертів, загальна площа звільнених територій, ймовірно забруднена ВНП, станом на січень 2023 року становить 108 тисяч квадратних кілометрів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Мінреінтеграції

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-03 02:22:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин