Україна і світ

Швейцарія надає Україні майже $100 млн на проєкти термінового відновлення енергетичної інфраструктури

Уряд Швейцарії надає допомогу в розмірі 100 мільйонів швейцарських франків (майже $100 мільйонів), зокрема для проєктів фінансування термінового ремонту енергетичної інфраструктури України.

Про це йдеться на сайті Федеральної Ради Швейцарії.

«Близько 18 мільйонів людей в Україні – близько 40 відсотків населення – залежать від допомоги через війну. Із настанням зими ця цифра може зрости до 24 мільйонів. Понад 30 відсотків енергетичної інфраструктури України було пошкоджено. Цілеспрямовані атаки залишили багато місць без доступу до питної води, а також порушили електропостачання та телекомунікації. Україні потрібна додаткова допомога міжнародної спільноти для подолання цієї надзвичайної ситуації», – йдеться у заяві уряду Швейцарії.

Президент Конфедерації Ігнаціо Кассіс та Президент України Володимир Зеленський обговорили шляхи вирішення цієї проблеми на зустрічі 20 жовтня 2022 року.

Крім зазначеної допомоги, Швейцарія допомагає українським енергетичним компаніям закуповувати джерела енергії та запасні частини, бере участь у ремонті систем кріплення рейок (для перевезення важких вантажів, таких як зерно) і надає гуманітарну підтримку, аби допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни, підготуватися до зими, замінити вікна, забезпечити харчуванням тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також ведуться роботи щодо визначення можливості постачання Швейцарією генераторів, насосів та установок для очищення води. Федеральна Рада подасть до парламенту запит на додатковий кредит у розмірі 76 мільйонів швейцарських франків для покриття цих напрямків діяльності.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 09:40:14