Україна і світ

Шведські медики допомагають пораненим українським воїнам уникнути ампутації кінцівок

За допомогою складних процедур, медичний персонал лікарні Каролінського університету в Стокгольмі намагається допомогти пораненим уникнути ампутації та повернутися до здоров’я.

Стандартні методи

– Нам доводилося ампутувати лише в кількох випадках, – заявив хірург-травматолог травматологічного відділення Каролінської університетської лікарні Гуннар Сандерсьо.

Повідомляється, що, щоб врятувати кінцівку, лікарі використовують стандартні методи, як-от трансплантація кістки та подовження. Однак, для досягнення кращого результату, їм іноді доводиться працювати на межі медичної можливості.

Зараз дивляться

На один міліметр щодня

Зазначається, що лікарі можуть подовжувати сегмент кістки на один міліметр щодня, доки не буде досягнуто необхідної довжини, напрямку та обертання, що зазвичай займає від трьох до шести місяців.

У повідомленні йдеться про те, що війна в Україні призвела до зміни підходу в хірургічному лікуванні, оскільки більшість поранень пов’язані з артилерійськими снарядами і мінами, що часто вимагає складних операційних втручань.

Евакуація українців

З березня 2022 року Швеція та ще 21 європейська країна беруть участь у найбільшій операції з медичної евакуації українців, яка на сьогодні відбувається за сприяння Центру координації надзвичайних ситуацій та реагування Комісії ЄС.

На сьогодні Швеція прийняла 154 українських пацієнтів, перших двох – у березні 2022 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-19 12:05:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин