Україна і світ

Шукають усі можливі способи: у Мінсоцполітики розповіли, як отримати пенсії в окупації

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович запевнила, що пенсії та соціальні виплати для жителів окупованих територій, або там, де йдуть бої, як нараховували, так і нараховують зараз – масштабна війна на це не вплинула.

Про це очільниця відомства заявила в інтерв’ю Суспільному.

Соціальні допомоги, наприклад, житлові субсидії, або у зв’язку з інвалідністю справно нараховують на окупованих територіях.

– Всі нарахування автоматично продовжуються. Не потрібно звертатися за їхнім продовженням, – наголосила Жолнович.

Але наразі є проблеми із фізичною виплатою цих допомог, бо раніше частина доставлялась працівниками Укрпошти та через банки. А сьогодні це небезпечно зробити фізично.

– Були випадки, коли у поштарів відбирали гроші. І це ще найменша втрата. Бо були випадки, коли людей вбивали, – сказала міністр соцполітики.

За її словами, коли немає фізичної можливості передати виплати людині, тоді ці кошти переказують до Ощадбанку. Гроші у банку можуть знаходитися 30 днів.

А якщо і в такому разі людина не може забрати свою виплату, тоді шукають через ПриватБанк усі можливі рахунки, які отримувач коли-небудь відкривав, і перекидають гроші туди.


Оксана Жолнович наголосила, якщо людина в жодному із варіантів не може отримати свої гроші, то ці виплати нікуди не діваються – вони накопичуються.

Міністр зазначила, що вивчаються усі можливі способи переказувати соціальні виплати людям на території, які окуповані, або у зону боїв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Оксана Жолнович заявила, що започатковується програма, яка дозволить українцям збільшити розмір їхніх пенсій у майбутньому.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-27 00:26:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин