Україна і світ

Шукали два дні: на Харківщині знайшли мертвим 7-річного хлопчика

У Харківській області після двох днів пошуків знайшли мертвим семирічного хлопчика на ім’я Герман Щербина.

Як зазначили у Національній поліції України, дитина потонула в озері.

Дві доби понад 420 правоохоронців, волонтерів, водолазів шукали Германа. До пошуків навіть залучили квадрокоптери.

Семирічний хлопчик зник 5 грудня. Він жив у бабусі під час війни в селі Крутоярівка Кегичівської громади Красноградського району разом зі старшим братом. До війни діти жили у Малій Данилівці. Вранці 5 грудня хлопчик з бабусею повернувся з Кегичівки, а після пішов на дитячий майданчик, не взявши з собою шапку і мобільний телефон.

Одразу після надходження повідомлення про зникнення дитини по тривозі підняли особовий склад Красноградського відділу поліції, управління карного розшуку, відділу ювенальної превенції та кінологічну службу.

Також до пошукових робіт були залучені підрозділи ДСНС, водолази та військовослужбовці. З першого дня в пошуку брали активну участь представники пошуково-рятувального загону Мілена, місцеві жителі й волонтери.

Поліцейські обходили двори, обстежували місцевість, водоймища, покинуті будівлі, лісосмуги, відпрацьовували коло людей, з якими спілкувався хлопчик.

Були виставлені пости на залізничних станціях та вокзалах, орієнтовані блок-пости та стаціонарні пости поліції, а також всі підрозділи поліції. Орієнтування з прикметами хлопчика було розповсюджене в інтернеті та в громадських місцях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, в Україні створили чат-бот, який допомагає знайти дітей, які загубилися під час війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-07 20:12:18