Україна і світ

Штрафу не буде: як швидко відновити номерні знаки на авто

В умовах війни багато водіїв втратили номерні знаки на свої автомобілі. У МВС розповіли, що робити власникам транспорту, номери якого загублено.

Насамперед номерні знаки потрібно обов’язково відновити – навіть якщо залишилася один з них. Користуватися транспортом у такому разі заборонено законом, і порушнику загрожує штраф 850 грн та 1 700 грн за повторне порушення.

Щоб уникнути покарання, необхідно відновити номери – для цього потрібно пройти перереєстрацію та отримати нові. Навіть в умовах війни зробити це можна максимально просто – у будь-якому найближчому сервісному центрі МВС.

Наприкінці травня поміняти номерні знаки можуть і власники електрокарів – це може зробити кожен любитель екологічно чистого транспорту. Все через символи в номерах Z та V, які можуть сприйнятися за ворожі через війну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Від початку липня для водіїв в Україні подорожчала популярна послуга. Йдеться про автострахування – це необхідно для відповідності європейським стандартам, а також фінансової допомоги для самих водіїв, які потрапили в ДТП. Враховуючи актуальні ціни на комплектуючі, ремонт може коштувати значно дорожче.

автомагистраль Польща
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 18:30:55