Україна і світ

«Шторм у морі сприяє військовій операції на Кінбурнській косі» — Наталія Гуменюк

В ефірі Телемарафону «Єдині новини» начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк розповіла, зокрема, про ситуацію на Кінбурнській косі. На цій досі не звільненій території Миколаївської області триває військова операція.

– Специфіка ситуації полягає у географічних особливостях: підтягування туди сил ворог здійснює з тієї території, яка тимчасово окупована, тому він може собі дозволяти поновляти резерви навіть після того, як ми наносимо ураження, – зазначила Наталія Гуменюк. – Тим не менш, ми продовжуємо бойову роботу. Щойно буде результат, ми про нього прозвітуємо. Наразі це військова операція в режимі тиші.

Також начальник об’єднаного координаційного пресцентру додає, що шторм у морі сприяє звільненню цієї території.

– У ці часи там зазвичай дуже сильно штормить, і втриматися, навіть просто перебуваючи на місці, неможливо: дуже потужні вітри, шторми, навіть природа змиває і зливає ворога з цієї землі, – переконана речниця Сил оборони півдня України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Погану погоду Наталія Гуменюк вважає плюсом для України, а про саму Кінбурнську косу говорить як про територію, оточену водою, яка не вмістить в собі великого скупчення військ. Тож звільнення цього району – справа часу й зусиль українських захисників, яких вони докладають насправді багато.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-21 20:52:27