Україна і світ

Шоколадний пісний торт: рецепт на Великий піст 2024


Пісний торт – це справжня кондитерська симфонія, яка завойовує серця та підкорює кожного, хто пробував цей неповторний десерт.

Що ж робить рецепт пісного торта таким казковим?

Почнемо з його основи – ніжного шоколадного бісквіта, який має чудовий шоколадно-ванільний смак та аромат. Бісквітні коржі, просочені солодким сиропом, просто неймовірні!

Проте, справжня насолода – його начинка. А саме – абрикосовий джем з какао.

Вишенькою на торті й справді будуть вишні, та ще й шоколадній глазурі!

Отже, простий пісний торт у домашніх умовах можна приготувати легко і без клопоту.

Рецепт цієї чудової випічки дивіться нижче.

Як спекти пісний торт: рецепт

У тісто можна також додати цукати: горіхи, родзинки, курагу, журавлину.

Для пісного бісквіта:

  • борошно пшеничне – 450 г
  • цукор – 150 г
  • какао – 3 ст. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • вода – 100 мл гарячої води +300 мл теплої води
  • олія рафінована – 90 мл

Для просочення:

  • вишневий сік – 200 мл
  • цукор – 3 ст. л.

Для крему:

  • абрикосовий джем – 400 г
  • какао – 1 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.

Для прикрашання:

  • вишні у власному соку – пів 0,5 л баночки +3 ст. л. вишневого соку
  • какао – 1-2 ст. л.

Рецепт приготування пісного торта покроково:

  1. Для пісного шоколадного бісквіта у місці змішуємо усі сипучі інгредієнти. Вливаємо 100 мл окропу і гарно перемішуємо. Потім вливаємо олію та теплу воду, перемішуємо.
  2. Тісто виливаємо у круглу форму зі змащеним олією папером для випічки. Випікаємо у духовці за 180 °С близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
  3. Тим часом у невеликому сотейнику перемішуємо вишневий сік з цукром. Варимо сироп близько 15 хвилин і охолоджуємо його.
  4. Готовий шоколадний бісквіт розрізаємо на 2 частині та просочуємо вишневим сиропом.
  5. Для крему до абрикосового джему додаємо какао, сік лимона та перемішуємо.
  6. Нижній корж змащуємо кремом. Викладаємо верхній корж. Боки і верх торта також змащуємо кремом.
  7. У сотейник вливаємо вишневий сік, викладаємо вишні та всипаємо какао. Гарно перемішуємо і розігріваємо.
  8. Прикрашаємо торт вишнево-шоколадною глазур’ю і залишаємо за кімнатної температури на 40 хвилин.
  9. Потім пісний торт поміщаємо у холодильник на 5-7 годин, щоб коржі гарно просочилися сиропом та кремом.

Пісний торт готовий. Смачного святкування!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 17:49:00