Україна і світ

Шоколадний кекс: ідеальний рецепт від Таня Песик


Шоколадний кекс уже давно став символом домашнього затишку та тепла. Його історія бере початок ще в XVIII столітті, коли шоколад почали додавати у випічку. А чому б і вам не приготувати цю смачну випічку?!

Тим більше коли є простий і перевірений рецепт від Тані Песик – резидентки шоу VIP Тернопіль. А головне – цей кекс може підійти навіть тим, хто стежить за фігурою. Просто замініть цукор на стевію, і насолоджуйтеся корисним смаколиком.

Шоколадний кекс: рецепт

Інгредієнти:

  • борошно цільнозернове – 210 г
  • какао – 35 г
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – 180 г (або стевія до вашого смаку)
  • сіль – 2/2 ч. л.
  • тепла вода чи молоко – 240 мл
  • олія – 75 г
  • шоколад, горіхи чи заморожені вишні – за бажанням

Як приготувати шоколадний кекс:

  1. Змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, цукор і сіль у великій мисці. Переконайтеся, що суміш однорідна.
  2. Влийте, постійно помішуючи, теплу воду чи молоко. Тісто має вийти без грудочок.
  3. Тепер влийте олію та ретельно перемішайте. Якщо ви хочете зробити випічку ще цікавішою, додайте подрібнений шоколад, горіхи чи вишні без кісточок.
  4. Візьміть форму для кексу або круглу форму діаметром до 21 см. Злегка змастіть її олією. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.
  5. Випікайте шоколадний кекс у духовці за 180 градусів близько 45 хвилин. Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить сухою – кекс можна виймати з духовки.

Щоб шоколадний кекс став ще смачніший: поради

  • Вишні чи інші кисленькі ягоди нададуть кексу приємну кислинку. Перед додаванням їх варто трохи віджати від зайвої рідини.
  • Якщо використовуєте стевію, обирайте перевірений бренд, аби не було гіркуватого присмаку.
  • Не зайвим також буде у цій випічки ванільний цукор.

Домашній шоколадний кекс – це ідеальне рішення для чаювання з близькими чи несподіваних гостей. Готуйте із задоволенням та надихайтеся простими й цікавими рецептами. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-28 16:58:00