Україна і світ

Шойгу приписує собі неіснуючі перемоги і активізує конфлікт з ПВК Вагнера – ГУР

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу під час селекторної наради почав розповідати про неіснуючі перемоги російської армії і активізував конфлікт з представниками ПВК Вагнера.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Він заявив про нібито повний контроль над населеними пунктами Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка Донецької області та Підгірне, Лобкове Запорізької області.

Зараз дивляться

Крім того, він згадав про “успішний” розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром та наголосив, що усе це – результати дії ЗС РФ.

Зазначається, що Шойгу свідомо не згадав той факт, що на всіх зазначених напрямках для ведення бойових дій активно залучено сили приватної військової компанії Вагнера. 

– Натомість, кадрова російська армія має лише епізодичну роль “сил підтримки”. Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту в середовищі військово-політичного керівництва РФ, – йдеться у повідомленні.

Розвідка додала, що з міста Соледар українські війська було виведено ще 25 січня, про що офіційно повідомляло командування ЗСУ.

Щодо інших населених пунктів, то їхнє захоплення ворогом на даний час не підтверджується – українські захисники продовжують роботу на кожному із згаданих напрямків.

Раніше військове командування РФ створило спеціальний документ, в якому визначило, як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події на полі бою. 

Так, вони мають акцентувати “видатну роль” керівництва міноборони РФ, Шойгу та Герасимова, в цій війні. Цим документом, крім іншого, ввели фактичну заборону згадувати ПВК Вагнер та особисто Євгенія Пригожина в матеріалах щодо війни. 

Фото: Kremlin

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-07 22:12:23