Україна і світ

Щодня 2 млн грн прибутку: ДБР викрило злочинну схему в органах влади Запоріжжя

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило масштабну схему незаконного збагачення у Запоріжжі. Щоденний незаконний прибуток злочинців складав 2 млн грн.

Як повідомляє пресслужба ДБР, розслідування здійснювалося під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора та у взаємодії з віцепрем’єр-міністром–міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Злочинну корупційну схему з перетином лінії Запорізької області організували окремі “ділки” Запорізької ОВЦА, міської ради та правоохоронних органів. За “швидкий” та позитивний розгляд заявок вони отримували неправомірну вигоду.

Щоб пришвидшити процедуру, охочим пропонували заплатити. Була розроблена ціла система поборів із громадян, в залежності від засобу пересування та швидкості розгляду питання.

13 серпня працівники ДБР провели понад 20 обшуків у Запорізькій ОВЦА, міській раді, правоохоронних органах області, зокрема в осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної схеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі ДБР також затримали одного із посередників на гарячому у момент передачі коштів у сумі $1 400 за “позитивний” розгляд заяви особи. Наразі готується повідомлення зловмисникам про підозру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-13 17:57:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин