Україна і світ

Щоб забезпечити прозорість і виключити корупцію в Україні реформують МСЕК

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я щодо реформування системи проведення медико-соціальної експертизи.

До 1 квітня рішення МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики подадуть на схвалення Уряду план заходів щодо реформування МСЕК.

План передбачатиме прозорість адміністративних та інших процесів,  шляхи формування нових маршрутів, , у тому числі впроваджуючи ІТ-інструменти.

Зараз дивляться

Паралельно триватиме робота з впровадження оновленої системи реабілітації у сфері охорони здоров’я, перегляд порядків проведення спецекспертиз, передача непрофільних функцій МСЕК, впровадження нових цифрових інструментів для автоматизації та прозорості процесів тощо.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підкреслив, що системна робота з реформування порядку встановлення інвалідності триває. Наразі в Україні:

  • затверджено МКФ як національний класифікатор,
  • підготовлено фахівців та навчально-методичні матеріали щодо використання МКФ у практиці
  • запроваджено роботу мультидисциплінарних реабілітаційних команд,
  • відходимо від радянського підходу опіки над особами з інвалідністю до забезпечення дієвих інструментів адаптації таких людей до життя в суспільстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фокус на запровадження електронних інструментів, своєю чергою, має допомогти позбавитись і корупційної складової, що довгий час супроводжувала роботу МСЕК.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-01 17:57:10