Україна і світ

Щоб уникнути «бавовни», росіяни розосередили свою авіацію по різних аеродромах рф – Юрій Ігнат

Про це речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів сьогодні, 14 січня, в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він зазначив, що «бавовна», яка відбувалася і в тимчасово окупованому Криму, і в деяких містах росії змінила тактику російської авіації не стільки щодо ведення обстрілів, як щодо дислокації літаків.

—  Тактика рф щодо завдавання ударів по Україні з авіації, попри «бавовну», яка не так давно відбувалася в них, також залишається незмінною. Тому що іншого не придумаєш: злітає літак, залітає на певний курс у певний район, звідки пускає ракети, і тоді повертається на базу, на аеродром. Хіба що можлива зміна у прокладанні інших маршрутів для ракет, зокрема, враховуючи переміщення нашої системи ППО.Для того, щоб обманути її, обійти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак тактика рф може змінюватись у тому, щоб розосередити літаки по інших аеродромах. Тобто, щоб вони не розміщувались в одному місці в один час у великій кількості, щоб уникнути якоїсь можливої «бавовни». Тому в них така кількість аеродромів, які можуть приймати та підіймати стратегічну авіацію.Наразі російська авіація дислокується,зокрема, на аеродромах Далекого Сходу і «європейської», якщо можна так назвати, частини росії, — сказав Юрій Ігнат.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-14 15:01:44