Львівський портал

Що таке спрінгроли й як їх приготувати

Купуючи суші у Львові, інколи хочеться замовити щось смачненьке й унікальне. А серед ролів японських та американських мають попит ще й так звані спрінги. А що це таке й як вони створюються – далі у тексті.

Особливості спрінгролів

Спрінг роли також заведено називати весняними, якщо подивитись уважніше на їх назву. Це традиційна страва азійської кухні, яка популярна не лише в Японії, а у Китаї, В’єтнамі, Таїланді.

Спрінгроли являють собою легенькі, свіжі рулетики, які готуються з використанням тонкого рисового прозорого паперу. У цей шматочок паперу загортають начинку – овочі, рибу та інші за бажанням кухаря.

Найчастіше роли з категорії спрінг містять у собі свіжі овочі та фрукти. Також частою начинкою стають трави й зелень, що надають рисовому паперу якогось свіжого, весняного посмаку. Не рідко використовують й морепродукти – креветки, мідії, кальмари, ще частіше – червону або масляну рибу.

То чому ж такі роли настільки популярні? Саме завдяки їх легкості. Рисовий папір практично не містить калорій, що робить таку страву поживною та корисною для вживання. А також роли весняні мають унікальну, легку текстуру, завдяки чому вони легко перетравлюються шлунком, й їх можна вживати як на обід, так і на вечерю.

Також начинки ролів дозволяють підібрати під них діаметрально різні соуси. Найчастіше це соєвий або ж унагі, але якщо усередині містяться лише овочі та фрукти – доречним буде і спайсі, а також традиційний горіховий для яскравого посмаку.

Як готувати правильні спрінгроли

Перш ніж братись за приготування спрінгролів, варто подбати про купівлю правильних інгредієнтів. Найперше варто знайти рисовий папір, адже без нього не буде власне ролу. Пам’ятайте про те, що він має бути попередньо замочений у воді перед використанням.

Подбайте і про начинку: визначтесь, з яким наповнювачем будуть ваші роли – овочами, фруктами, рибою тощо.

Приготування спрінгролів базується на таких кроках:

  1. Підготуйте рисовий папір. Для цього візьміть невелику тарілку з теплою водою й занурте його у неї приблизно на 15 секунд, допоки він не стане м’яким та еластичним.
  2. На спеціальний килимок або дощечку викладіть рисовий папір, попередньо витягнувши його з води та давши трохи просушитись.
  3. Подрібніть та підготуйте овочі, фрукти та начинку, промийте їх, позбавте скоринки за необхідності.
  4. Викладіть начинку на середню частину паперу, обережно вкладаючи й притискаючи подушечками пальців для зручності.
  5. Обережно загорніть бокові частини паперу так, ніби ви формуєте невеликий голубець, продовжуючи скручувати, поки не вийде рулетик.

А ще важливо підібрати правильні соуси для подачі страви. Соєвий та унагі краще подавати до ролів, якщо вони міститимуть у собі рибу чи морепродукти, особливо червону та вугор. Гострий чілі гарно підходить на випадок, якщо усередині будуть загорнуті невеликі шматочки м’яса.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-26 09:38:58