Україна і світ

Що таке ламінування вій і чи не шкідлива ця процедура, розказує експертка

Ламінування вій – косметологічна процедура, яка робить вії красивішими і довшими, при цьому зберігає їхній природний вигляд.

Насправді, ламінування – винахід британських косметологів, йому не виповнилося ще й 20 років.

Чого очікувати після ламінування вій

У 2005 році в Британії розробили безпечні для здоров’я суміші та процедуру для ламінування вій, після чого вони стали затребуваними в усьому світі. Україна – не виняток.

Зараз дивляться

Наші жінки, попри всі випробування, які сьогодні обрушила на них війна, хочуть виглядати привабливо, намагаються надати очам виразності. Бо ж, як відомо, очі – дзеркало нашої душі.

– Раніше такий ефект був можливий після нарощування вій або нанесення туші з ефектом, що подовжує. Сьогодні частіше використовують ламінування, – говорить  майстриня-бровістка Наталя Моргунова.

Наталя наголошує, якщо ламінування виконано правильно, з використанням тільки якісних засобів, то результат процедури буде приголомшливим:

  • вії стануть довшими;
  • відкоригується форма вій, вони виглядатимуть природно вигнутими;
  • погляд набуде більшої виразності.

Здавалось би, така невелика зміна у зовнішньому вигляді, а наскільки суттєво вона  підвищує самооцінку жінки.

– Нові гарненькі війки будуть радувати вас в середньому від п’яти до шести тижнів, – зазначає майстриня.

Чи можна умиватися, відвідувати бані та сауни після ламінування вій

Майстриня наголошує, що бажано не робити цього в перші 24 години після процедури.

Вона пояснює це тим, що під час цієї процедури фахівці використовують різні спеціальні складники, які змінюють та знову відтворюють дисульфідні зв’язки у волосинках, надаючи віям нового вигину.

– На останньому етапі процедури, ми насичуємо волосинки кератином та живильними маслами, щоб вії набули міцності, шовковистості, блиску та здорового вигляду, – пояснює Наталя.

За її словами, саме цей останній етап відповідає за те, як довго буде триматися ламінування та чи будуть вії мати здоровий гарний вигляд.

Тому, саме в перші 24 години після процедури треба подбати про те, щоб волоски не контактували з водою та іншими рідинами. Адже щоб живильні складники повністю проникли в середину вій та наповнили їх життям потрібно трохи часу.

– А ось вже через добу – сміливо можете вмиватися, приймати душ, навіть відвідувати сауну, природні та красиві вії не зазнають змін, – каже майстриня.

Що не варто робити з ламінованими віями

Наталя Моргунова наводить загальні правила. Отож ламіновані вії не можна:

  • терти руками
  • фарбувати тушшю. По-перше, в цьому немає потреби, а по-друге, ви можете травмувати грубою щіткою корінці ламінованих вій;
  • завивати затискачем;
  • розправляти волосинки гострими предметами (зубочисткою, голкою тощо).

Як швидко змити ламінування з вій

Проте, може трапитись так, що ваші очікування від ламінування не співпали з отриманою реальністю. І ви, засмучені, як на вас, невдалим результатом, намагаєтесь  знайти шлях виправлення цього.

– Хочу одразу попередити,  більшість “народних” порад з інтернету можуть нашкодити не тільки вашим віям але і очам. Тому будьте дуже обережні, – застерігає Наталя.

Якщо трапилось так, що ефект від ламінування вас не задовольняє, і ви хочете позбутися його, в домашніх умовах це можна зробити у перші 24 години.

Для цього знадобиться тепла вода та ватні спонжі. Робіть компреси на повіки, декілька разів підряд, щоб з вій вимити кератин та масла, без яких ламіновані вії поступово почнуть випрямлятися та втрачати вигин.

Але треба розуміти, що такий спосіб не принесе вам 100% усунення ламінування. Так зване “змивання” ламінування є складним процесом, що потребує досвідченості майстра.

– Лише спеціаліст зможе виправити невдале, на ваше переконання, ламінування, – наголошує Моргунова.

Тому з самого початку підходьте відповідально до вибору майстра. Обговоріть свої побажання перед процедурою. А також уважно вислухайте правила догляду за ламінованими віями, уточніть незрозумілі для вас аспекти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-05 11:22:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин