Україна і світ

Що приготувати з фаршу: п’ять рецептів, які здивують родину


Що приготувати з фаршу?! З м’ясного фаршу можна приготувати безліч як складних, так і простих та швидкий у приготуванні страв.

Взагалі, фарш – універсальний компонент, який може стати головним героєм у безлічі смачних страв.

Факти ICTV зібрали п’ять рецептів смачних страв із фаршем, які стануть родзинкою на будь-якому застіллі.

Готувати будемо ароматний пиріг, запіканку в духовці, соковиті тефтелі, фаршировану картоплю та рулет з фаршем з лаваша. Також зверніть увагу на чудові рецепти котлет з готового фаршу та ситну пасту болоньєзе. Буде смачно!

Пиріг із фаршем та помідорами

Відкритий пиріг з фаршем, помідорами та кабачками можна подавати не лише на сімейну вечерю, а й пригощати гостей на святковому застіллі.

Для приготування тіста знадобиться:

  • борошно – 300 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • молоко – 3 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – до смаку.

Для начинки інгредієнти наступні:

  • фарш (можна будь-який) – 300 г;
  • кабачок (невеликий) – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершки – 150 мл;
  • твердий сир – 80 г;
  • сіль – до смаку.
Що приготувати з фаршем – п'ять різноманітних та смачних рецептів Фото 1

Фото: Depositphotos

Як приготувати пиріг із фаршем та помідорами

  1. Спочатку приготуйте тісто – поріжте на шматочки охолоджене вершкове масло та змішайте його з борошном.
  2. Масу потрібно розтерти руками.
  3. В отриману суміш додайте молоко та яйце. Усе ретельно перемішайте.
  4. Готове тісто поставте у холодильник на 40-60 хвилин.
  5. Поки тісто холоне, займіться начинкою – помийте та поріжте на тонкі кружечки кабачок та помідори.
  6. Потім дістаньте тісто та розкачайте його у велике коло.
  7. Помістіть розкатане тісто у форму для запікання та сформуйте борти.
  8. Основу пирога запікайте у духовці (180 градусів) 10 хвилин.
  9. Через 10 хвилин дістаньте основу пирога та остудіть.
  10. Рівномірно заповніть пиріг фаршем, зверху викладіть помідори та кабачки.
  11. В окремій мисці змішайте вершки, тертий сир та яйце.
  12. Залийте пиріг вершковою сумішшю.
  13. Запікайте пиріг 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Коли пиріг охолоне, можна налітати.

Картопляна запіканка з фаршем

Готується ця страва з фаршем дуже просто, а смак – чудовий!

Що приготувати з фаршем – п'ять різноманітних та смачних рецептів Фото 2

Фото: Depositphotos

Запіканка з фаршем та картоплею – відмінна страва, яку можна швидко приготувати.

Інгредієнти: 

  • картопля – 4 шт.;
  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • твердий сир – 250 г;
  • сметана – 500 г;
  • часник – кілька зубчиків;
  • спеції – до смаку.

Як приготувати картопляну запіканку з фаршем:

  1. Спочатку підготуйте форму для запікання – вона має бути глибока. Змажте її шматочком вершкового масла, аби запіканка не прилипла.
  2. Почистіть та помийте картоплю. Наріжте її на невеликі кружечки.
  3. Порізані картопляні слайси викладіть першим шаром у форму.
  4. М’ясний фарш викладіть рівномірно на картоплю.
  5. Почистіть та поріжте цибулю на тонкі кружечки та викладіть наступним шаром.
  6. Наверх викладіть та розмажте 200 г сметани.
  7. Якщо вам дозволяє розмір форми, можете викласти ще шари запіканки – картопля, фарш, цибуля.
  8. Іншу половину сметани з’єднайте з 250 мл води, додайте порізаний часник, перець та сіль.
  9. Отриману рідину вилийте на запіканку.
  10. Розігрійте духовку до 190 градусів та запікайте страву 50 хвилин.
  11. Після приготування покрийте запіканку шаром натертого сиру.

Тефтелі з рисом та фаршем

Що приготувати з фаршем – п'ять різноманітних та смачних рецептів Фото 3

Фото: Depositphotos

Домашні тефтелі стануть відмінним замінником звичайних котлет.

Вам знадобиться:

  • фарш – 500 г;
  • круглий рис – 150 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • томатна паста – 6 ст. л.;
  • сметана – 4 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • сіль та спеції – до смаку.

Як приготувати тефтелі з рисом та фаршем:

  1. Відваріть рис до напівготовності та остудіть.
  2. Змішайте рис з фаршем та ретельно перемішайте.
  3. Почистіть та мілко наріжете цибулю.
  4. Посоліть масу та перемішайте.
  5. З невеликих шматочків готової суміші зробіть круглі тефтелі (середнього розміру).
  6. Кожну тефтельку обваляйте у борошні та викладайте у глибоку каструлю.
  7. В окремій мисці з’єднайте томатну пасту та 300 мл води. Посоліть до вашого смаку.
  8. Залийте тефтелі соусом та поставте каструлю на вогонь.
  9. Соус має покривати тефтелі, в іншому випадку – додайте ще води та томатної пасти.
  10. Тушкуйте тефтелі 30-45 хвилин до готовності.

Найсмачніше їсти тефтелі зі сметаною. Смачного!

Фарширована картопля

Що приготувати з фаршем – п'ять різноманітних та смачних рецептів Фото 4

Фото: Depositphotos

Це проста та водночас оригінальна страва, яка здивує будь-яких гостей!

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • м’ясний бульйон – 250 мл;
  • твердий сир – 50 г;
  • велика картопля – 5 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • томатна паста – 3 ст. л.;
  • сіль та перець – до смаку;
  • олія – для смаження.

Як приготувати фаршировану картоплю:

  1. Наріжте цибулигу на дрібні кубики та обсмажте її разом з фаршем.
  2. Коли вона стане м’якою, додайте томатну пасту. Посоліть та поперчіть.
  3. Тушкувати фарш потрібно 10-20 хвилин.
  4. Коли маса почне густіти, можна знімати з вогню.
  5. Паралельно відваріть картоплю у мундирах. Картопля має бути недовареною.
  6. Остудіть картоплю та розріжте кожну навпіл.
  7. Ложкою вийміть серединку з кожного шматочка картоплини.
  8. М’ясний соус викладіть у кожну серединку та посипте тертим сиром.
  9. Запікайте картоплю 10-15 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

М’ясний рулет з лаваша

Що приготувати з фаршем – п'ять різноманітних та смачних рецептів Фото 5

Фото: Depositphotos

Інгредієнти: 

  • курячий фарш – 50 г;
  • сметана – 200 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • лаваш – 2 листи;
  • спеції – до смаку.

Як приготувати м’ясний рулет з лаваша

  1. Обсмажте фарш до напівготовності та додайте улюблені спеції.
  2. До фаршу додайте сметану та ретельно перемішайте.
  3. Один лаваш посипте твердим сиром, на нього покладіть інший шматок лаваша.
  4. Фарш зі сметаною рівномірно розмажте на лаваш.
  5. Щільно закрутіть лаваш, аби він нагадував рулет.
  6. В окремій мисці збийте яйце та змастіть ним рулет.
  7. Викладіть лаваш з фаршем на форму для запікання, посипте твердим сиром та випікайте 30-40 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-21 19:28:00