Україна і світ
Що приготувати в аерогрилі: рецепти стейка, крилець, риби та овочів
Якщо вам бракує часу на приготування їжі, є ефективний спосіб вирішити проблему – аерогриль. Він надзвичайно простий у використанні, до того ж це швидко, зручно і дуже смачно. Рецепти для аерогриля – у матеріалі Факти ICTV.
Що можна приготувати в аерогрилі
Що завгодно – м’ясо і рибу, гриби й овочі, фрукти і навіть випічку. Здивуйте родину чи гостей, подавши їм страви з аерогриля за нашими порадами.
Стейк з яловичини – рецепти для аерогриля
Інгредієнти:
- 200 г яловичини
- 1 зубчик часнику
- половинка лимона
- 1 ст. л. оливкової олії
- перець чорний мелений, сіль – до смаку
Приготування:
- Посоліть та поперчіть стейк, додайте часник і половинку лимона. Залиште за кімнатної температури принаймні на 30 хв. перед приготуванням.
- Розігрійте аерогриль до 220°C.
- Змастіть м’ясо олією та готуйте протягом 4-6 хв. з кожного боку. Не забувайте перевіряти стейки під час приготування, аби вони не пересушилися.
Курячі крильця з барбекю – рецепти для аерогриля
Інгредієнти:
- 12 курячих крилець
Для маринаду:
- 255 мл знежиреного кефіру
- 10 г солі
- 5 листочків свіжого розмарину
- 45 г чорного перцю горошком та
- 20 г копченої паприки
Приготування:
- Приготуйте маринад, змішавши необхідні інгредієнти.
- Замаринуйте крильця протягом години.
- Розігрійте аерогриль до 200°C. Викладіть крильця на решітку аерогриля та готуйте приблизно 20-25 хв.
Лосось з лимоном і овочами – рецепти для аерогриля
Інгредієнти:
- 2 стейки лосося
- сік одного лимона
- перець чорний мелений, сіль – до смаку
Для гарніру:
- 3 картоплини
- 2 цибулини
- 2 помідори
- 150 г броколі
Приготування:
- Посоліть та поперчіть філе лосося, полийте соком лимона.
- Вимиті та очищені овочі наріжте та змішайте з олією та сіллю і перцем.
- Готуйте лосося та овочі в аерогрилі за 180°C протягом 15-20 хв.
Овочевий шашлик – рецепти для аерогриля
Інгредієнти:
- 1 солодкий перець
- 1 середня цибуля
- 1 середній кабачок
- 1 середній баклажан
- 2-3 печериці
- 3-4 помідори чері
- рослинна олія для змащування овочів
- сіль, чорний мелений перець, духмяні трави (розмарин, тим’ян, базилік) – до смаку
Приготування:
- Вимиті овочі та гриби наріжте на кубики.
- Змішайте овочі з олією, спеціями та травами.
- Насадіть продукти на шпажки та готуйте в аерогрилі за 200°C протягом 15-20 хв.
Банани з медом – рецепти для аерогриля
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- 1-2 банани
- 1-2 ст. л. меду
- дрібка кориці
- Ця страва дуже проста в приготуванні. Поділіть банани на половинки, викладіть на решітку аерогриля, змастіть медом.
- Готуйте за 180°C протягом 5-7 хв.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-03 11:35:00