Україна і світ

Що потрібно їсти, щоб легше перенести грип — дослідження

Команда австралійських вчених з Сіднейського університету разом з колегами з Медичної школи Шеньчженьського університету під час дослідження виявила, що лабораторні миші з більшою ймовірністю виживуть після зараження грипом, якщо їх будуть годувати зерновими продуктами, а не переробленими.

Як повідомляється, під час наукової роботи дослідники вивчали, як ссавці, такі як миші, борються з інфекціями грипу. Для цього одну групу гризунів годували їжею, що складається в основному з злаків. Іншу – високообробленими продуктами. Потім обидві групи були заражені вірусом грипу.

В результаті дослідники виявили, що всі миші, які харчувалися високообробленою їжею, вмирали, а також не могли відновити вагу, втрачену через хворобу.

Навпаки, всі миші на зерновій дієті одужали і почали набирати вагу протягом 10 днів після початкового зараження.

Вчені відзначають, що різниця в виживаності була пов’язана не з відмінностями в імунній відповіді, а з проблемами відновлення: миші, які отримували їжу з високим ступенем переробки, їли менше, ніж ті, яким давали зернові, і в кінцевому підсумку отримували менше поживних речовин.

науковці

Команда австралійських вчених з Сіднейського університету разом з колегами з Медичної школи Шеньчженьського університету під час дослідження виявила, що лабораторні миші з більшою ймовірністю виживуть після зараження грипом, якщо їх будуть годувати зерновими продуктами, а не переробленими.

Як повідомляється, під час наукової роботи дослідники вивчали, як ссавці, такі як миші, борються з інфекціями грипу. Для цього одну групу гризунів годували їжею, що складається в основному з злаків. Іншу – високообробленими продуктами. Потім обидві групи були заражені вірусом грипу.

В результаті дослідники виявили, що всі миші, які харчувалися високообробленою їжею, вмирали, а також не могли відновити вагу, втрачену через хворобу.

Навпаки, всі миші на зерновій дієті одужали і почали набирати вагу протягом 10 днів після початкового зараження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вчені відзначають, що різниця в виживаності була пов’язана не з відмінностями в імунній відповіді, а з проблемами відновлення: миші, які отримували їжу з високим ступенем переробки, їли менше, ніж ті, яким давали зернові, і в кінцевому підсумку отримували менше поживних речовин.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 09:23:56