Україна і світ

Що означає перша та друга повістки: в ЗСУ пояснили особливості мобілізації

Для того, аби підготуватися до мобілізація чоловікам призовного віку від 18 до 60 років необхідно поновити свої дані у ТЦК та СП, якщо вони ще цього не зробили.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо розповів Яні Брензей.

Він зауважив, що такий підхід дасть змогу представникам ТЦК та СП володіти інформацію, які професії є в наявності, хто має право на відстрочку, хто підходить за станом здоров’я, а хто не може служити через навчання.

Зараз дивляться

– Перша повістка означає, що військовозобов’язаному необхідно з’явитися у ТЦК та СП якраз для того, аби уточнити свої дані про свій сімейний стан, про свій фах, про місце праці, про освіту і про наявність чи відсутність причин для отримання відстрочки, – пояснив він.

Окрім цього, за словами підполковника, це дасть змогу з’ясувати стан здоров’я військовозобов’язаного – придатний, непридатний, чи обмежено придатний для проходження служби за мобілізацією.

– Лише друга повістка – це виклик до навчального центру, де від місяця і більше проводиться навчання і лише потім військовозобов’язаний потрапляє до лав Сил оборони України, Збройні Сили або в інші військові формування, – говорить Фітьо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-23 23:59:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин