Україна і світ

Що означає для РФ втеча з Херсону та яка стратегія допомогла ЗСУ звільнити місто – експерт

З політичної точки зору втеча російських військ з Херсону означає відмову РФ від планів захоплення Миколаєва та Одеси.

Про це у Фактах тижня заявив політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

 – Це політичне може бути таке пояснення. Але є і суто військове. От військові експерти з самого початку говорили, що росіяни не зможуть втримати цей плацдарм на правому березі якийсь довгий час. Тому що в них дуже серйозно страждає порушена логістика. Із того моменту, коли українські HIMARS почали вражати мости через Дніпро і дамби, було зрозуміло, що постачання російського угрупування на правому березі буде дуже серйозно страждати, – зазначив експерт.

Таким чином, окупанти не змогли б зимувати у Херсоні, адже нормального постачання в них не було б.

– Вони не зможуть забезпечити своє навіть там просто існування і боєздатність. Бо потрібно постачати і пальне і боєприпаси. І техніку важку і так, і таке інше. А з настанням холодів, з настанням морозів, які вже от скоро, скоро будуть, ті тимчасові переправи, які вони налаштували через Дніпро і поромні, в тому числі, їми складно користуватися, – говорить Горбач.


Українським військовим вдалося відтиснути ворога завдяки правильній стратегії.

– Стратегія полягала в тому, щоб не кидатися в лобові атаки, і якісь нести масові втрати. А бити по тилах, бити перш за все по логістичних шляхах, по штабах, по складах. І як ми зараз бачимо, ця тактика приносить користь. Ворог знесилений, – додає аналітик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Медіаплатформа Вгору

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-11 22:44:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин