Україна і світ

Що не можна робити на Стрітення: основні заборони

Стрітення Господнє – одна з важливих дат у церковному календарі, яку відзначають усі віряни. Як і будь-яке інше свято існують також і заборони – їх дотримувалися наші предки, передаючи знання з покоління в покоління.

Що не можна робити на Стрітення Господнє – далі у матеріалі.

Традиційно, цього дня не можна сваритися, конфліктувати та лаятися. Свято потрібно зустріти з чистою головою – без негативних думок. Також не варто заздрити та бажати близьким погане – відновлювати стосунки доведеться довго.

Зараз дивляться

Під забороною і домашня рутина – не можна прибирати, шити, прясти, і займатися рукоділлям. Всі подібні завдання краще зробити заздалегідь, або відкласти на потім.

Вирушати в далеку дорогу на Стрітення – погана ідея. Така подорож може обернутися лихом, або невдача супроводжуватиме весь рік.

Заборонялося давати гроші в борг у цей день. Вважалося, що це може спричинити бідність на сім’ю. У найкращому разі – просто більше не побачити цих грошей.

Лазня – не найкраще місце для святкування Стрітення.

Вшановувати заборони та традиції – це не все, що варто знати про свята. Саме час з’ясувати, що таке Стрітення, як воно з’явилося і що означає. Багато хто не знає, що воно припадає на 40-й день після Різдва Христового, і цього дня Ісуса понесли до церкви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-02 07:45:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин