Україна і світ

Що не можна робити на Горіховий Спас: список заборон 16 серпня віряни в Україні відзначають Горіховий Спас – останній зі спасів, який також знаменує прихід осені. 16 Серпня, 8:03


Горіховий Спас в Україні відзначається одразу після Успіння Пресвятої Богородиці. У 2024 році дата його святкування припадає на 16 серпня, оскільки з минулого року православна церква перейшла на новий календар. Раніше Горіховий Спас відзначали 29 серпня.

Це останній зі спасів, який також знаменує прихід осені. На свято заведено пекти хліб, а також святити його в церкві разом із горіхами, а потім – розділяти випічку за сімейним столом із близькими.

Як будь-які інші церковні свята, Горіховий Спас має не лише звичаї та традиції, а й заборони, які краще не порушувати.

Зараз дивляться

Що не можна робити на Горіховий спас

Насамперед під забороною негативні думки щодо інших людей – не можна лихословити, а також думати погано про близьких. Негатив ні до чого доброго не приведе.

Під забороною і походи до лісу – без оберега це може дуже погано скінчитися. В народі вірили, що саме в цей день можна зустріти нечисту силу, яка заведе в лісову гущу, а повернутися з неї не вийде.

Не можна лінуватися і ледарювати – далеко не вся праця дозволена, але провести весь день перед телевізором на дивані не найкраща ідея. Найкраще виконати пару простих завдань, які вже давно вимагали уваги. Але без зайвої потреби рутинні справи краще не робити. На Горіховий Спас особливо цінується праця у полі чи городі – свято знаменує собою збирання врожаю, це стосується й саду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Категорично не можна переїдати. І хоча Успенський Піст уже закінчився, набивати живіт на честь свята не треба.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 08:11:06