Україна і світ

Шахраї почали активно використовувати «воєнні» теми

Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

На брифінгу в Military Media Center, відповідаючи на запитання про кількість випадків інтернет-шахрайства після початку російського вторгнення, начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець повідомив, що кількість таких злочинів зменшилася, проте шахраї почали звертати увагу на критичні теми для українців: щодо перевезень громадян, «збір грошей на ЗСУ» тощо.

— Але хочу сказати, що ми ефективно і дуже швидко викриваємо цих злочинців, вони постійно перебувають у фокусі нашого зору, — зауважив Юрій Виходець.

Говорячи про шанси довести до суду справи хакерів, які перебувають у росії, він підкреслив, що Нацполіція України плідно та ефективно документує хакерські угруповання, зокрема з російської федерації, які здійснювали атаки на нашу інфраструктуру та приватні компанії.

— Наразі ми з нашими міжнародними партнерами досягли домовленості: коли ідентифіковані особи з росії з числа цих хакерів виїжджатимуть до інших країн, їх буде затримано згідно з міжнародними правовими нормами та розпочато досудове розслідування, — повідомив начальник Департаменту кіберполіції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-06 16:57:23