Україна і світ

Сергій Онищенко – екскомандувач Повітряних сил ЗСУ помер на 70 році життя

На 70-му році життя помер генерал-полковник Сергій Онищенко, який був командувачем Повітряних сил ЗСУ у 2010-2012 рр.

Як повідомили в командуванні ПС ЗСУ, це сталось ще у середу, 25 жовтня.

– 25 жовтня 2023 року пішов із життя відомий український військовий керівник – командувач Повітряних Сил Збройних Сил України у 2010-2012 роках генерал-полковник Онищенко Сергій Іванович, – йдеться у повідомленні.

Українські військові додали, що Онищенко пройшов шлях від льотчика винищувального авіаційного полку (у 1975-1978 рр.) до командувача Повітряних сил ЗСУ.

Зараз дивляться

Життєвий шлях Онищенка

Сергій Онищенко народився 23 лютого 1954 року в Чугуєві Харківської області у родині військових. Батько Сергія Івановича теж був льотчиком, тому Онищенко молодший мав з кого брати приклад.

Освіту майбутній генерал-полковник здобув у Харківському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків, закінчивши Військово-повітряну академію та Академію ЗСУ.

За час служби Онищенко змінив низку гарнізонів та посад, починаючи зі старшого льотчика. Пізніше він обіймав посади командира ескадрильї, а згодом – став заступником командира та командиром винищувального авіаційного полку. Пізніше – заступником командира авіаційної дивізії.

У 1992 році Онищенко був призначений заступником начальника бойової підготовки управління Військово-Повітряних сил України. 1997 року він обійняв посаду командира винищувальної авіаційної дивізії, а 1998-го – командира 14-го авіаційного корпусу.

2004 року Сергій Іванович став першим заступником командувача Повітряних сил, а в період 2010-2012 років обіймав посаду командувача ПС ЗСУ.

Генерал-полковник відзначений багатьма державними нагородами, медалями та відзнаками.

– Попри надзвичайно складні життєві та службові випробування він залишався мужнім, справжнім, налаштованим на добро! Колеги та співслужбовці згадують його як справжнього воїна, професіонала, компетентного та людяного командира. Щирі співчуття рідним та близьким…, – йдеться в повідомленні ПС.

Нагадаємо, у вересні на фронті, захищаючи державу, загинув призер чемпіонату України з тайського боксу муай-тай Єгор Рябенко.

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Фото: Повітряні сили ЗСУ

Повітряні сили України, українські військові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-27 00:00:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин