Україна і світ

Сергій Андрєєв – посол РФ виїхав із Польщі – що відомо

Російський посол Сергій Андрєєв залишив територію Польщі після того, як проігнорував запрошення до  Міністерства закордонних справ країни.

Про виїзд з країни Андрєєва повідомив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

За словами міністра, посла РФ не висилали з країни та не відправляли у відставку. Згодом у польському відомстві зазначили, що він має повернутися до Варшави на початку квітня.

Зараз дивляться

Андрєєв мав прибути до МЗС у понеділок, 25 березня. Польща вимагала пояснень від Російської Федерації через порушення польського повітряного простору російською ракетою.

За словами речника МЗС Павела Вронського, польська нота з цього приводу буде передана російській владі “іншим шляхом”. Він додав, що зараз дипвідомство розглядає питання, чи виконує російський посол інструкції МЗС і чи може він належним чином представляти інтереси РФ у Варшаві.

Сам Андрєєв пояснив, що не з’явився на виклик до МЗС, бо “вважав, що немає сенсу піднімати це питання без надання доказів”.

Ракета РФ порушила повітряний простір Польщі

О 05:23 за київським часом російська ракета порушила повітряний простір Польщі у районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Після цього в МЗС Польщі заявили, що Варшава вимагатиме від Москви пояснень за порушення ракетою її повітряного простору.

У ніч проти 24 березня стратегічна авіація РФ атакувала Україну. Під ударом армії Росії були Львівська, Київська, Хмельницька та інші області України.

Джерело: Gazeta.pl

Скриншот: Onet News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 14:13:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин