Україна і світ

Сенатори США представили законопроект про визнання РФ країною-спонсором тероризму

Сенатори демократ Річард Блюменталь та республіканець Ліндсі Грем представили двопартійний законопроект про визнання Росії країною-спонсором тероризму

У разі його ухвалення проти РФ можна буде подавати позови до судів США щодо російської агресії в Україні.

Представляючи законопроект на прес-конференції, Блюменталь заявив, що “необхідність у такому заході зараз як ніколи актуальна”, сакцентувавши увагу на вбивствах мирних українців та інших проявах жорстокості з боку РФ у війні проти України.

Сенатор Грем підкреслив, що включення Росії до списку держав-спонсорів тероризму стане переконливим свідченням американської підтримки як Києву, так і іншим союзникам США, і одночасно дозволить вводити проти РФ жорсткі санкції.

Поки неясно, коли законопроект буде відправлено на голосування.

Починаючи з липня, Блюменталь та Грем після відвідин Києва лобіювали визнання Росії державою-спонсором тероризму. Підтримку цій ініціативі тоді ж висловила речник Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, заявивши, що цей захід “давно назрів”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 7 вересня президент США Джо Байден заявив, що Росію не слід визнавати державою, яка підтримує тероризм, як того вимагає Україна. Представники Білого Дому кажуть, що такий крок може стати на заваді доставці гуманітарної допомоги в Україну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-15 12:38:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин