Україна і світ

Сейм Литви одноголосно визнав ПВК Вагнера терористичною організацією

Сейм Литви у вівторок, 14 березня, одноголосно визнав російську приватну військову компанію Вагнера терористичною організацією.

Про це повідомляє LRT.

У постанові йдеться про те, що найманці ПВК становлять загрозу державній і громадській безпеці. Документ також закликає інші країни наслідувати приклад Литви.

Зараз дивляться

– Від початку російського вторгнення в Україну найманці Вагнера вчиняють систематичні серйозні агресивні злочини – убивства та катування мирних жителів України, бомбардування будинків та інших цивільних об’єктів, – що рівносильно тероризму, – йдеться в документі.

Зазначено, що компанія, заснована близьким до президента РФ Володимира Путіна бізнесменом Євгеном Пригожиним, є тіньовим інструментом влади Росії.

Окрім того, у резолюції додають, що ПВК Вагнера безоплатно отримує від уряду Росії військову техніку, зокрема ракетні комплекси Град, танки та бронетехніку, і проходить навчання у Службі військової розвідки (ГРУ) Росії.

Раніше у ЗМІ повідомили, що до російської приватної військової компанії Вагнера Євгена Пригожина почали набирати пацієнтів психоневрологічних диспансерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: LRT

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-14 15:18:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин