Україна і світ

СБУ затримала організатора злочинного угруповання за розкрадання надр на 1 млрд грн

На Харківщині спіймали організатора кримінального угруповання, яке розкрало українські надра на 1 млрд грн

Про це повідомили у Службі безпеки України. На початку року СБУ знешкодила злочинну групу, яка підпільно видобувала корисні копалини у Харківській області.

Вони облаштували декілька нелегальних кар’єрів на території Роганської об’єднаної територіальної громади, з яких вивозили пісок у промислових масштабах.

Викрадені надра зловмисники продавали через розгалужену мережу афілійованих комерційних структур. Тоді правоохоронці затримали трьох організаторів незаконного бізнесу. Але їх ватажок переховувався від слідства понад п’яти місяців.

e7b45ff27eca85148a6a50588b46e9ac

Зараз йому повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними СБУ, зловмисник входив до найближчого оточення покійного кримінального авторитета на прізвисько Князь, чию банду СБУ знешкодила у липні 2020 року.

Нещодавно СБУ у Києві затримали угруповання, яке займалось нелегальним збутом зброї. Зловмисникам повідомили про підозру, також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: СБУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 15:46:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин