Україна і світ

СБУ запобігла серії підпалів авто військовослужбовців ТЦК у Дніпрі

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали групу зловмисників, які за вказівкою російських спецслужб планували серію підпалів військових автомобілів ТЦК у Дніпрі. 

Затримання зловмисників, які готували підпали автівок ТЦК: що відомо  

Попри швидку реакцію правоохоронців, фігуранти все ж встигли підпалити один із транспортних засобів ТЦК. Одначе, подальші плани їм не вдалося реалізувати. 

Для того, аби підпалити військовий транспорт зловмисники хотіли використати коктейлі Молотова. 

Зараз дивляться

Зокрема, щоб виявити місця, де військовослужбовці залишали автівки, учасники групи об’їжджали територію Дніпра. Всі отримані дані зловмисники погоджували з російськими кураторами.  

Учасниками злочинної групи виявились четверо місцевих мешканців Дніпра, двом з яких – 17 років. Російські спецслужби вийшли на хлопців через їхню активність в одному з Telegram-каналів, де вони шукали, як легко заробити грошей.  

За знищення однієї військової автівки спецслужби РФ готові були платити $3 тисячі. Аби їх не викрили, гроші мали надходити на рахунок, оформлений на підставну особу.  

Крім того, молодики мали ще одне завдання від росіян – поширювати на будівлях міста написи, що дискредитують працівників ТЦК. Таким чином, росіяни намагались створити для росЗМІ видимість існування антиукраїнського підпілля. 

Зловмисники наразі перебувають під вартою. Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).  

Зокрема, вирішується питання про додаткову кваліфікацію їхніх злочинних дій. 


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 14:41:00