Україна і світ

СБУ викрила оборудку в Міноборони, на якій було розкрадено 5 млн гривень

Служба безпеки України викрила посадовців Міноборони, що займались розкраданням бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових.

Про це повідомляє пресцентр СБУ ввечері 3 лютого.

За даними правоохоронців, до оборудки були причетні екскерівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом вказаної установи.

Зараз дивляться

– Саме вони є організаторами механізму розкрадання понад 5 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще у 2017 році, – пояснили в СБУ.

За даними слідства, для реалізації оборудки керівник управління уклав декілька договорів з комерційною структурою на виконання ремонтно-будівельних робіт.

Як зазначають у спецслужбі, у підписаних документах підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах.

Замість цього, відповідні роботи були виконані не в повному обсязі, а частину перерахованих бюджетних коштів учасники оборудки вивели у тінь.

– Таким чином казарми залишились непридатними для проживання військовослужбовців, – пояснюють в СБУ.

Спецслужбою була ініційована будівельно-технічна та економічна експертизи, які підтвердили факти злочинної діяльності.

Згодом були проведені обшуки, під час яких у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію з доказами оборудки.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Станом на зараз триває розслідування, яке має на меті притягнути до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-03 20:02:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин