Україна і світ

СБУ оголосила підозру псевдодиректору Запорізької АЕС Чернічуку

Юрій Чернічук, який до повномасштабного вторгнення обіймав посаду заступника головного інженера Запорізької АЕС, пішов на співпрацю з російськими окупантами і “очолив” станцію.

СБУ оголосила колоборанту підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору).

Чернічук після захоплення атомної станції погодився очолити створену фейкову “експлуатуючу організацію АЕС”, яка підпорядковується Росатому.

Зараз дивляться

За даними слідства, він змушує українських атомників підписувати контракти із псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми РФ.

Він неодноразовово брав участь у шоу на російських пропагандистських телеканалах, де заперечував факти обстрілів ЗАЕС.

Співробітники СБУ також оголосили підозру російському блогеру Артемію Лебедєву (за ч. 3 ст. 436-2 ККУ – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції, де знімав замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

Окрім того, на співпраці з окупантами викрили ексзаступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Підозру оголошено відразу за двома статтями ККУ (ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усі підозрювані наразі знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 15:39:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин