Україна і світ

Санкції ЄС проти компаній у Китаї – що передбачають

Країни Євросоюзу готуються до вжиття санкційних заходів проти компаній на території Китаю, які продовжують надавати допомогу Росії на тлі війни з Україною.

За санкції мають проголосувати всі члени Союзу, і якщо це станеться – це стане першим випадком, коли європейський блок запровадить значні економічні обмеження проти китайських підприємств.

Їх, згідно з документом, опублікованим Брюсселем, звинувачують у “сприянні військовому та технологічному розвитку Росії або розвитку російського сектору оборони та безпеки”.

Зараз дивляться

Суть санкцій і які наслідки

Ці санкції передбачають заборону бізнесу з Європи торгувати з компаніями у Китаї, які потрапили до “чорного списку”.

Подібне рішення буде гранично виваженим, адже має значні наслідки для самого ЄС – там Пекін вважають своїм головним торговим партнером. Зокрема, наслідки розраховують у Німеччині, адже Китай є найбільшим ринком для автовиробників, включаючи Volkswagen AG.

Які компанії можуть потрапити до “чорного списку”

Пропозиції включають три китайські фірми та по одній з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу.

Крім того, в рамках санкційного пакета проти компаній країни-агресора, ЄС також запропонував запровадити санкції щодо більш ніж 110 фізичних та юридичних осіб на своїй території, так чи інакше пов’язаних із Росією.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 18:58:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин