Україна і світ

Самоідентифікація та культурний код: Сєрга про усвідомлення важливості української мови

Співак Коля Сєрга розповів про усвідомлення важливості української мови.

Каже, мова насамперед – самоідентифікація, культурний код. Зараз це більш ніж потрібно, оскільки це сепарація від РФ.

– Я ставлюся до людей, яким не потрібне регулювання зовні… З кимось в інтерв’ю ми порушували питання того, що з’являється заборона на російські пісні, а моя творчість завжди такою і була, я не правильно зрозумів, і почав захищати російську мову. У мене з’явилося дуже багато людей, які почали розповідати мені про українську мову, культуру, я почав її вивчати, – наголосив Коля.

Зізнається, був приємно вражений під час вивчення української культури. Сєрга хоч і почав говорити українською, проте зазначає, що поки що складно.

– Я зрозумів, що в голові перекладаю. Ще не з’явилася ця легкість, коли ти одразу думаєш українською, але я до цього все ближче і ближче, – каже він.

У свою чергу, письменник Андрій Любка зазначає, що йому приємно, коли нові люди переходять на українську мову.

– Я оптимістичний до української мови і був таким ще років п’ять тому. Якщо дивитися з історичної перспективи, то за якихось останніх 30 років ми зробили колосальний крок, – сказав Андрій.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Коля Сєрга висміяв росіян, які виправдовують війну. Він написав промовистий вірш, зазначивши, що немає жодного виправдання тому, що робить Росія з Україною. А той, хто замовчує чи підтримує дії влади РФ, уже проклятий.


Самоідентифікація та культурний код: Сєрга про усвідомлення важливості української мови
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-21 11:39:00