Україна і світ

Салат з помідорів – покроковий рецепт консервації на зиму

Салат з помідорів на зиму – проста і смачна заготовка, яка стане чудовим доповненням до традиційних гарнірів. Соковиті помідори, ароматна цибулі та пряні спеції нададуть вашій страві яскравого смаку. Як приготувати цей салат  – читайте в нашому матеріалі

Інгредієнти на 1 л:

  • 5-6 свіжих помідорів;
  •  2 ріпчастих цибулі;
  • 1 ст.л. олії.

Для маринаду:

  • 3 ст.л. цукру;
  • 3 чорного перцю горошком;
  • 2 склянки води;
  • 1 ст.л. солі;
  • 1 лавровий листопад;
  • 1 ч.л. оцту.

Приготування:

  1. Спочатку ретельно вимийте літрову банку з кришкою та простерилізуйте.
  2. Далі приготуйте маринад. У каструлю налийте окріп, додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком.
  3. Варіть на повільному вогні 2-3 хвилини, доки цукор і сіль повністю не розчиняться.
  4. Влийте оцет і перемішайте. Маринад готовий! Тепер його можна використовувати для консервації.
  5. Наступний крок – овочі. Помідори розріжте навпіл, цибулю – кільцями.
  6. Покладіть овочі у банку, залийте олією і гарячим маринадом.
  7. Закатайте кришкою та стерилізуйте протягом 20 хвилин.
  8. Переверніть банку догори дном до повного охолодження.

Поради:

  • Для салату краще брати помідори середнього розміру.
  • Щоб салат вийшов більш ароматним, можна додати до нього трохи подрібненого часнику або свіжої зелені.
  • Стерилізувати банку можна в духовці, в мультиварці або в мікрохвильовій печі.

Насолоджуйтесь неперевершеним смаком салату протягом усього зимового сезону!

ДжерелоСмачно

Фото: Згенеровано ШІ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-01 12:25:37