Салат з буряка з чорносливом: як приготувати за простим рецептом
Салат з буряка з чорносливом – один із найпопулярніших варіантів салатів, актуальних в зимовий період року. Буряк – це не тільки корисний, але й доступний овоч, який можна використовувати для приготування безлічі смачних страв!
Отже, як приготувати салат з буряка з чорносливом та що додати у страву для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.
Буряк і чорнослив – це не лише смачне, але й корисне поєднання. Буряк багатий на вітаміни та мікроелементи, що підтримують серцево-судинну систему, а чорнослив містить антиоксиданти, що допомагають у боротьбі з токсинами.
Салат з буряка з чорносливом: рецепт
Для більш насиченого смаку салату, буряк можна запекти у фользі в духовці за 180 градусів близько 1,5 годин.
Інгредієнти:
- 300 г вареного буряка
- 2-3 шт. чорносливу
- 1 зубок часнику
- сіль, перець – до смаку
- сік лимона – 2 ч. л.
- сметана, натуральний йогурт, майонез чи олія – для заправки
Приготування:
- Чорнослив гарно промити холодною водою та нарізати.
- Буряк почистити та натерти на дрібній тертці. Буде смачно і красиво, якщо натерти його на тертці для моркви по-корейськи.
- У миску викласти буряк та чорнослив. Додати пропущений через прес часник, сік лимона, посолити, поперчити та перемішати.
- Потім заправити салат на вибір сметаною чи іншими запропонованими інгредієнтами та ще раз перемішати.
- Помістити салат у холодильник на 30 хвилин. Смачного!
Для більш яскравого смаку салат з буряка з чорносливом можна додати трохи волоських горіхів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-13 15:45:00