Україна і світ

Салат Тіффані з виноградом: як приготувати з куркою та сиром


Салат Тіффані – чудова ідея для святкового столу чи романтичної вечері. Поєднання курки, сиру, яєць, горіхів і соковитого винограду створює унікальний смак!

Тому сьогодні у нас для вас найкращий рецепт салату Тіффані. Детальніше – читайте в матеріалі.

Салат Тіффані: рецепт

Особлива подача з виноградом зверху додає салату святковий вигляд і елегантність.

Інгредієнти:

  • 500 г вареного чи копченого курячого філе
  • 4 варених яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г винограду без кісточок
  • 100 г смажених волоських горіхів
  • 1 цибулина (бажано біла)
  • майонез, сіль – до смаку

Приготування:

  1. Горіхи злегка підсушіть на сухій сковороді. Потім їх охолодіть та подрібніть.
  2. Сир натріть на середній тертці. Виноград промийте та обсушіть.
  3. Куряче філе наріжте кубиками. Якщо при варінні не додавали сіль, підсоліть зараз.
  4. Почищену цибулину дрібно наріжте та залийте гарячою водою з дрібкою цукру та 1 ч. л. оцту. Потім злегка відіжміть.
  5. Яйця почистьте і дрібно наріжте чи натріть на грубій тертці.
  6. Салат викладаємо на пласку тарілку шарами так: 1/2 курячого філе – 1/2 маринованої цибулі – горіхи – 1/2 сиру – 1/2 яєць. Шари повторіть. Кожен шар змащувати майонезом і солити до смаку.
  7. Завершіть салат щедрим шаром майонезу.
  8. Розріжте кожну ягоду винограду навпіл і викладіть зрізом донизу на верхній шар салату, створюючи красиву виноградну шапочку.
  9. Помістить салат Тіффані у холодильник мінімум на 2-3 години для просочення. Смачного!

Якість винограду чудово доповнюється хрусткими горіхами, а сир додає ніжності. Спробуйте замінити частину горіхів мигдалем чи додати дрібку меленого мускатного горіха.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-13 13:04:00