Україна і світ

Салат Мурашник: рецепт приготування | Здоров’я

Багато хто шукає на просторах інтернету салат Мурашник. І не дарма! Цей салат не лише апетитний та хрусткий, а й поживний.

Соковита курка з овочами в майонезному соусі, а зверху “шубка” з нарізаної тонкою соломкою смаженої картоплі – що може бути смачніше?! Усі будуть у захваті, особливо – діти.

Поєднання складових підібрано ідеально, і, що не менш важливо – все доступно і просто в приготуванні.

Зараз дивляться

Точний рецепт приготування салату Мурашник та корисні поради – читайте нижче.

Салат Мурашник: рецепт за лічені хвилини

Замість курки в салат можна додати інше м’ясо до вашого смаку. Але, як нам здається, саме м’ясо птиці у салаті поєднується з іншими інгредієнтами як найкраще.

Інгредієнти:

  • куряче філе (варене або копчене) – 300 г
  • помідори чері – 7 шт.
  • огірок – 1-2 шт.
  • кукурудза або зелений горошок консервований – 3 ст. л.
  • сир твердий (бажано гострий) – 80 г
  • зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
  • часник – 1 зубок
  • майонез – до смаку
  • картопля (бажаного одного розміру) – 2 шт.
  • олія – для смаження
  • сіль – до смаку

Салат Мурашник: як приготувати

  1. Куряче філе та огірок (можна почищений) нарізаємо кубиками або соломкою.
  2. Помідори чері промиваємо та розрізаємо навпіл. Якщо вони великі, розрізаємо на 3-4 частини.
  3. Сир натираємо на грубій тертці.
  4. У миску викладаємо філе, огірки, помідори, сир. Додаємо кукурудзу або зелений горошок та зелену цибулю. Солимо, перемішуємо.
  5. У майонез додаємо пропущений через прес зубок часнику, перемішуємо.
  6. Заправляємо салат майонезом і помішаємо у холодильник.
  7. Тим часом картоплю для салату Мурашник чистимо, миємо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  8. Викладаємо картоплю в дуже холодну воду і промиваємо. Так робимо ще 2 рази та гарно її обсушуємо. Цей процес важливий, щоб картопля вийшла хрумка та апетитна.
  9. У глибокій сковороді розігріваємо достатню кількість олії й смажимо картоплю до золотавого кольору у два підходи. Дістаємо її на друшляк і солимо.
  10. Викладаємо картопляну соломку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  11. Салат дістаємо з холодильника та гіркою викладаємо на таріль для подачі й трохи притискаємо, формуючи купол. Потім салат Мурашник прикрашаємо смаженою картопляною соломкою.

Як бачимо, рецепт салату Мурашник простий. Його неймовірний смак та оригінальний вигляд роблять його ідеальним вибором для будь-якого святкового застілля або й просто для звичайного обіду або вечері. Смачного!

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-09 11:21:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин