Салат Мурашник: рецепт приготування | Здоров’я
Багато хто шукає на просторах інтернету салат Мурашник. І не дарма! Цей салат не лише апетитний та хрусткий, а й поживний.
Соковита курка з овочами в майонезному соусі, а зверху “шубка” з нарізаної тонкою соломкою смаженої картоплі – що може бути смачніше?! Усі будуть у захваті, особливо – діти.
Поєднання складових підібрано ідеально, і, що не менш важливо – все доступно і просто в приготуванні.
Зараз дивляться
Точний рецепт приготування салату Мурашник та корисні поради – читайте нижче.
Салат Мурашник: рецепт за лічені хвилини
Замість курки в салат можна додати інше м’ясо до вашого смаку. Але, як нам здається, саме м’ясо птиці у салаті поєднується з іншими інгредієнтами як найкраще.
Інгредієнти:
- куряче філе (варене або копчене) – 300 г
- помідори чері – 7 шт.
- огірок – 1-2 шт.
- кукурудза або зелений горошок консервований – 3 ст. л.
- сир твердий (бажано гострий) – 80 г
- зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
- часник – 1 зубок
- майонез – до смаку
- картопля (бажаного одного розміру) – 2 шт.
- олія – для смаження
- сіль – до смаку
Салат Мурашник: як приготувати
- Куряче філе та огірок (можна почищений) нарізаємо кубиками або соломкою.
- Помідори чері промиваємо та розрізаємо навпіл. Якщо вони великі, розрізаємо на 3-4 частини.
- Сир натираємо на грубій тертці.
- У миску викладаємо філе, огірки, помідори, сир. Додаємо кукурудзу або зелений горошок та зелену цибулю. Солимо, перемішуємо.
- У майонез додаємо пропущений через прес зубок часнику, перемішуємо.
- Заправляємо салат майонезом і помішаємо у холодильник.
- Тим часом картоплю для салату Мурашник чистимо, миємо та натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
- Викладаємо картоплю в дуже холодну воду і промиваємо. Так робимо ще 2 рази та гарно її обсушуємо. Цей процес важливий, щоб картопля вийшла хрумка та апетитна.
- У глибокій сковороді розігріваємо достатню кількість олії й смажимо картоплю до золотавого кольору у два підходи. Дістаємо її на друшляк і солимо.
- Викладаємо картопляну соломку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
- Салат дістаємо з холодильника та гіркою викладаємо на таріль для подачі й трохи притискаємо, формуючи купол. Потім салат Мурашник прикрашаємо смаженою картопляною соломкою.
Як бачимо, рецепт салату Мурашник простий. Його неймовірний смак та оригінальний вигляд роблять його ідеальним вибором для будь-якого святкового застілля або й просто для звичайного обіду або вечері. Смачного!
Фото: Depositphotos
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-09 11:21:23