Україна і світ

Салат Білочка: класичний рецепт на Новий рік 2025


Салат Білочка – це простий, смачний і швидкий варіант смачної закуски, яка ідеально підходить для зимових свят, зокрема Нового року.

Його ніжна текстура та пікантний смак роблять цю страву улюбленою закускою в багатьох сім’ях. Секрет салату – простота приготування та доступність інгредієнтів.

Салат Білочка з плавлених сирків часто називають ще єврейським салатом.

Його можна подавати як окрему страву чи використовувати як начинку для тарталеток, тостів і крекерів.

Салат Білочка: рецепт

Додатково у салат можна додати нарізані горіхи чи варену морквою. Любителі салатів з м’ясом іноді також додають варене та нарізане дрібними кубиками куряче філе.

Інгредієнти:

  • яйця варені – 3-4 шт.
  • плавлені сирки – 3 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • часник – 3 зубки
  • майонез – до смаку
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку

Плавлені сирки потрібно добре охолодити в морозилці – так їх легше натирати.

Приготування:

  1. Натріть сирки, твердий сир та почищені варені яйця на середній тертці у глибоку миску.
  2. Часник пропустіть через прес і додайте до сиркової маси.
  3. Потім салат посоліть, поперчіть, заправте майонезом та гарно перемішайте.

Якщо ви вирішили додати у салат горіхи, то найкраще підійдуть горіхи з ніжним смаком і хрусткою текстурою. Наприклад, волоські горіхи, мигдаль, фундук, кеш’ю, арахіс, кедрові горішки. Можна також комбінувати кілька видів горіхів. Важливо не переборщити, щоб горіхи не перебивали основний смак салату.

Як бачимо, рецепт Білочки з плавлених сирків дуже простий та швидкий у приготуванні. Салат можна подати в тарталетках з пісочного чи листкового тіста. Смачного святкування!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-16 11:19:00