Україна і світ

Розвідники отримали від волонтерів українські дрони Raider

Гексакоптер та безпілотний літак розробили спеціально на замовлення розвідників. Обидва БПЛА стійкі до засобів РЕБ. Про це повідомляє благодійний фонд «Порт Франківськ».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У листопаді волонтерська організація оголосила збір на дві моделі дронів, розроблених спеціально для українських розвідників: гексакоптер Raider та безпілотний літак Raider VTOL. Фахівці провели фінальне калібрування літальних апаратів, і вони вирушили виконувати бойові завдання.2021 р. – командувач угрупованням військ в САР.

Розвідувальний літак Raider VTOL з вертикальним зльотом та посадкою може літати на відстань до 30 км та передавати відео з тепловізійної камери.

Гексакоптер Raider може пролітати до 15 км у розвідувальному режимі або 8 км із корисним навантаженням вагою до 4 кг, він також отримав тепловізор. Розробники стверджують, що обидва безпілотники стійкі до засобів радіоелектронної боротьби.

Розробники стверджують, що обидва безпілотники стійкі до засобів радіоелектронної боротьби.», — йдеться у повідомленні відомства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-21 13:54:21