Україна і світ

Розвідка Британії: У Кремлі почали реабілітацію окремих елементів ПВК Вагнера

У розвідці Міноборони Великої Британії побачили ознаки своєрідної реабілітації окремих елементів приватної військової компанії Вагнера.

Своїми висновками представники британського оборонного відомства поділилися у зведенні 23 листопада.

Що змінилось у ставленні Кремля до вагнерівців

Одним із сигналів, що період невизначеності щодо ПВК Вагнера минає, на переконання британських розвідників, є, зокрема, те, що 14 листопада окрема група вагнерівців отримала посвідчення ветеранів.

Зараз дивляться

Це вперше, коли бойовиків ПВК Вагнера в Росії офіційно визнали ветеранами.

Дозвіл на отримання посвідчень ветеранів та премій на підставі цих документів для вагнерівців передбачено новою системою Міноборони Росії.

Ще одним фактом, що вказує на зміни в ставленні до вагнерівців, стало нещодавнє зарахування ПВК Вагнера до командної структури Росгвардії.

– Усе це, імовірно, вказує, що російська адміністрація почала реабілітацію окремих елементів ПВК після тривалого періоду невизначеності через невдалий заколот вагнерівців 23-24 червня, – зазначають у розвідці Міноборони Великої Британії.

Невдалий заколот ПВК Вагнера

23 червня власник приватної військової компанії Вагнера Євген Пригожин оголосив про старт “маршу справедливості”, звинувативши регулярну армію Росії в ракетному ударі по тилових таборах його найманців.

24 червня вагнерівці нібито взяли під контроль військові об’єкти РФ у Ростові-на-Дону та Воронежі, а також знищили сім бортів російської авіації.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Однак, коли колона вагнерівців уже дісталася Московської області, у пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі повідомили, що похід вагнерівців на Москву завершився після переговорів Олександра Лукашенка та Євгена Пригожина.

Сам Пригожин повідомив, що вагнерівці повертаються до “польових таборів”.

А вже 23 серпня, за два місяці після невдалого заколоту ПВК Вагнера, під час аварії приватного літака Embraer у Тверській області РФ загинули обидва ватажки вагнерівців – Євгеній Пригожин та його права рука Дмитро Уткін із позивним Вагнер.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 638-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Ministry of Defence

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-23 11:24:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин