Україна і світ

Розстріляв авто з цивільним та закопав у лісі: окупант розповів про злочин у Бучі

На початку березня 2022 року під час окупації Бучі Київської області російський військовий вбив цивільного. Він спільно з іншими військовослужбовцями ЗС РФ з автомата розстріляв легковий автомобіль на трасі поблизу селища Здвижівка Бучанського району. В результаті атаки водій авто загинув на місці.

Щоб приховати злочин, рашист спільно зі співслужбовцями закопали тіло вбитого у лісі.

Обережно фото 18+.

Розстріляв авто з цивільним та закопав у лісі: окупант розповів про злочин у Бучі / 4 фотографии

У вересні окупант був затриманий українськими військовими під час бойового зіткнення на Херсонському напрямку. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

– Співробітники СБУ під час допиту та інших слідчих дій встановили і довели причетність затриманого до вчинення злочину і отримали інформацію про місцезнаходження загиблого. Наразі тіло ексгумовано і передано на судово-медичну експертизу, – йдеться у повідомленні СБУ.

З’ясовано, що вбивцею є контрактник одного з підрозділів 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ. За даними слідства, у 2019 році він брав активну участь у бойових діях у Сирії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На початку повномасштабного вторгнення в Україну зловмисник входив до складу окупаційного угруповання, яке намагалось захопити Київщину.

– Крім того, у ході досудового розслідування співробітники СБУ отримали додаткову інформацію про численні злочини учасників цього підрозділу РФ. Серед зібраних матеріалів – факти ворожих обстрілів по житлових будинках місцевих жителів, їх пограбування та вбивств, – додають в СБУ.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 18:13:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин