Україна і світ

Розмови про “Ukraine fatigue” вигідні Росії. Світ не втомився – Зеленська

Світова спільнота сприймає українську формулу миру як дієву можливість для припинення війни і фіксації миру.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV розповіла перша леді України Олена Зеленська під час форуму у Давосі.

— Ми бачимо, що наше бажання знайти лідерів у кожному з пунктів української формули миру – має відгук. Ми дуже хочемо, щоб навколо таких лідерів об’єднувалися інші. Якщо в кожному з наших десяти напрямків знайдеться країна-лідер, буде легше та ефективніше працювати у сфері втілення цих напрямків.

Мені здається, що ми будемо ще багато говорити про українську формулу миру. Це перші кроки. Не можна казати, що ми досягли тих результатів, які хочемо. Але цей шлях ми пройдемо, впевнена успішно. Головне це об’єднання і ми його бачимо. Оптимістично дивимося у майбутнє.

За словами першої леді України, Нідерланди демонструють готовність до роботи в сфері здобуття справедливості. Йдеться про трибунал, суди, воєнні злочини росіян в Україні. У сфері відбудови, за словами Зеленської, Україна бачить лідерство Швейцарії.

Зараз дивляться

— Я впевнена, що наші високопосадовці, дипломати робитимуть усе можливе, щоб ми знайшли цих партнерів.

У світі не зменшується інтерес, зацікавленість та бажання допомоги Україні, запевнила Зеленська.

— Я була присутня (на зустрічі, – Ред.) з керівниками великих міжнародних організацій, кожен з яких чітко знає, як може допомогти. У них вже є конкретні проєкти.

Ці розмови про Ukraine fatigue (українська втома) – це те, що зараз потрібно саме державі-агресору, щоб впевнити усіх, що ця тема вже є болюча, що люди втомилися. Певне, що ні, не втомилися.

Перша леді України наголосила, що нам не потрібно звертати на це увагу: Ми маємо працювати, йти у своєму напрямку і досягнемо своєї цілі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-21 18:25:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин