Україна і світ

Роздягнули і закопали в холодний ґрунт: судитимуть трьох військових РФ за злочини в окупації

В Україні судитимуть трьох російських військових, які знущалися з жителя Київської області під час окупації одного з населених пунктів. Вони роздягали чоловіка та примусово тримали його в ямі.

За даними Офісу генерального прокурора, військові РФ у березні під час тимчасової окупації села Гавронщина Макарівської ОТГ Бучанського району жорстоко поводилися з цивільною особою.

– Впродовж тижня вони знущалися з місцевого жителя – завдавали тілесних ушкоджень, погрожували вогнепальною зброєю, зв’язували руки та ноги мотузкою. Окупанти роздягали чоловіка, закопували в холодний ґрунт, не давали воду та їжу. Вони декілька днів тримали його без верхнього одягу в ямі на відкритому повітрі, – йдеться у повідомленні.

Наразі завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт проти трьох військовослужбовців РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України), за що передбачено тюремне ув’язнення до 15 років або довічне позбавлення волі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-30 18:02:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин